Quiche met witloof, kookham aan ‘t spit en cheddar

Porties2 Personen

Ingrediënten

 1 pakje Aoste kookham aan 't spit
 1 vel bladerdeeg
 6 stronken witloof
 sap van 1 sinaasappel
 3 eieren (1 volledig en 2 dooiers)
 200 ml room
 100 ml volle melk
 50 g cheddar
 peper & zout
 nootmuskaat

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C

2

Om de quichebodem blind te bakken bekleed je een quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij. Prik het deeg over de hele vorm in met een vork. Bekleed deze met een vel bakpapier en giet er bakbonen in. Bak de bodem gedurende 15 minuten op 200°C. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en zet de bodem nog eens 5 minuten in de oven.

3

Maak in tussentijd de vulling: Verwijder het hart uit het witloof en snijd het in 2. Smelt de boter en stoof hier het witloof in aan. Voeg, wanneer het begint te kleuren het sap van de sinaasappel toe. Laat alles op een zacht vuurtje verder karameliseren en schik het daarna in de bodem.

4

Snijd de Aoste kookham aan ’t spit in stukken en verdeel dit over het witloof.

5

Maak het beslag door in een mengkom de eieren met de room en melk los te kloppen. Voeg de helft van de cheddar toe en kruid af met peper en nootmuskaat. Giet deze mengeling over het witloof en strooi er de rest van de cheddar bovenop.

6

Bak de quiche 15 minuten in de oven op 180°C

Smakelijk!