Zoete inval borrelplank

Zoete inval borrelplank

Budget:

Bereidingstijd:

15 min.

Soort gerecht:

Aperitiefhapje

Bereidingswijze:

Oven, Bakken

Ingrediënten

  • Basilicum omeletrolletjes met gekarameliseerde rode ui: 4 eieren, 15 gram basilicum, 4 rode uien, 4 eetlepels balsamico azijn, 20 gram bruine basterdsuiker, 40 gram Aoste Plus Bistro Patron, prikkertjes.
  • Loempia’s met honing en brie: 4 vellen filodeeg, 80 gram brie, 2 eetlepels honing. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zoete aardappel crostini met geitenkaas en granaatappelpitjes: 2 grote zoete aardappelen, 1 granaatappel, handje pecannoten, 80 gram zachte verse geitenkaas.Dadels met spek: 8 plakken bacon, 8 medjoul-dadels.
  • Flammkuchen met Aoste Bistro Patron: 1 pak flammkuchendeeg of 6 plakjes bladerdeeg, 140 gram crème fraîche, 1 ui, 60 gram Aoste Plus Bistro Patron, 1 handje peterselie. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bak.
  • Mini ketjap kippenpootjes: 700 gram kippenborrelpootjes, 4 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels sambal.

Bereidingswijze

  1. Basilicum omeletrolletjes met gekarameliseerde rode ui: Kluts de eieren door elkaar en pureer met de basilicum. Bak een omelet. Pel en snijd de rode ui in ringen. Bak de uien samen met de bruine basterdsuiker en balsamico azijn en laat inkoken. Snijd de worst in kleine blokjes. Verdeel het uienmengsel over het gebakken ei samen met de blokjes worst en rol het ei op. Snijd er mooie rolletjes van.
  2. Loempia’s met honing en brie: Halveer de vellen filodeeg voorzichtig en leg met de punt naar boven. Snijd de brie in plakken en verdeel de kaas in het midden van het filodeeg samen met de honing. Vouw de de zijkanten van het filodeeg naar binnen over de brie. Pak de onderste punt en leg dit naar boven over de vulling. Rol de loempia op zodat er een rolletje ontstaat. Bestrijk de bovenste punt met water zodat het goed blijft plakken. Plaats de loempia’s op een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Eventueel met olie bestrijken voordat ze de oven in gaan voor een mooie bruine kleur.
  3. Zoete aardappel crostini met geitenkaas en granaatappelpitjes: Snijd de zoete aardappel in plakken en verdeel over de bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Hak de pecannoten grof. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Kruimel verse geitenkaas over iedere plak zoete aardappel en garneer met de gehakte pecannoten en granaatappelpitjes.
  4. Dadels met spek: Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol om iedere dadel een plak bacon en zet vast met een prikkertje. Bak in dadels 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bacon mooi donker kleurt.
  5. Flamkuchen met Aoste Bistro Patron: Verdeel het flamkuchendeeg over de bakplaat zodat er een grote plak ontstaat. Hak de peterselie fijn en meng met de crème fraîche. Verdeel het crème fraîche mengsel over het deeg.
    Verwijder het velletje van de Aoste Bistro Patron. Pel en snijd de ui in dunne ringen en de worst in blokjes. Verdeel over het crème fraîche mengsel en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de flamkuchen in stukken en verdeel over de borrelplank.
  6. Mini ketjap kippenpootjes: verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de ketjap met de sambal en verdeel over de borrelpootjes. Verdeel de gemarineerde borrelpootjes in een ovenschaal en plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven.
zoete-inval-

Sorry, the comment form is closed at this time.